Når man skal forberede sin digitale arv, bør man tage en lille bid af elefanten først. Det er svært at overskue al sin data på én gang eftersom vi har rigtig mange, og de ligger på både servere og diverse enheder. Man kan starte med at danne dig et overblik, og spørge sig selv hvilke digitale effekter, man besidder, og hvor de ligger lagret. Når man har dannet sig dette overblik, kan man så begynde at dele, downloade, flytte og slette.

Checkliste til at komme i gang:

  • Hvilke enheder ejer jeg?
  • Hvilke konti ejer jeg, og hvilke brugernavne er knyttet hertil?
  • Hvad ønsker jeg, der skal ske med mine konti, enheder og indhold? Vær så specifik som muligt. Der er forskelige ting du skal gøre afhængig af, hvilken digital artefakt, vi taler om.

Husk at opbevare sensitiv information et sikkert sted, som kun dine nærmeste kender. Det kan være et fysisk sted i huset, fx en bankboks, eller det kan være i krypteret version online eller hos en advokat. Husk også at fortælle, hvor du ligger både instrukser og enheder med værdifuldt indhold på. Desuden kan det være en god idé at lave en backup af data, der ikke ligger lagret hos en serviceudbyder,. Der er altid risiko for at hardware går i stykker eller man mister det.

Du kan bruge dette overblik til at komme i gang med din organisering, eller læse mere om hvad digital arv konkret er her.